Via Chasse biedt haar producten en dienst aan op basis van twee concepten. Namelijk, private label en merk producten. De meerderheid van onze producten vinden hun weg naar de klant via private label. Hierbij bieden wij een volledige invulling van het product naar wens, zoals de kleur en diverse kwaliteitskenmerken, onze logistieke mogelijkheden en volledige ondersteuning door onze eigen studio voor design van het product tot ontwikkeling van de verpakking. Hierbij is altijd een minimale order hoeveelheid benodigd en is sprake van een levertijd doordat producten op maat gemaakt worden.

Daarnaast zijn er 3 eigen merken, genaamd Dutch House, Dutch Crafts en Dutch Office. Deze artikelen zijn op voorraad en daardoor direct leverbaar, beschikbaar voor allen en de minimale bestelhoeveelheid klein is. Er is hierbij geen mogelijkheid om deze producten naar wens aan te passen.

Infographic ViaChasse

Infographic ViaChasse

Productie van de producten geschied in diverse verschillende fabrieken waarbij Via Chasse extra toegevoegde waarde probeert te bieden door de volgende aspecten:

  • REACH REACH is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. In de richtlijnen van REACH worden stoffen aangeduid welke niet, of in zeer beperkte mate, in producten mogen voorkomen.
  • FSC® De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.
  • Better Cotton Initiative Het Better Cotton Initiative is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. Het richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt.
  • OKOE-TEX Standard 100 OEKO-TEX Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel. OEKO-TEX Standard 100 staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.
  • GS® Geprüfte Sicherheit (GS) is een (vrijwillig) Duits certificaat voor vooral technische apparatuur. Het certificaat impliceert dat het apparaat voldoet aan de Duitse standaard (en indien van toepassing ook Europese standaard) voor veilig gebruik van het betreffende apparaat.
  • Blaue Engel Der Blaue Engel is een Duits milieukeurmerk dat de duurzaamheid van gecertificeerde producten en diensten aantoonbaar en inzichtelijk wil maken.
  • Triman® Dit symbool wordt gebruikt in Frankrijk en hierdoor weten consumenten dat ze het product niet in de prullenbak moeten gooien, maar dat het moet worden aangeleverd voor recycling.
  • Grune Punkt® Dit is het licentiesymbool van een Europees netwerk van door de industrie gefinancierde systemen voor het recyclen van de verpakkingsmaterialen van consumptiegoederen.